Uusi intohimo

Uusi harrastus vie mukanaan

No nyt tuli parisuhteelle ongelma. Herralla on uusi harrastus. Ei näy miestä enää kotona. Kaiket päivät pallon perässä Golfkentällä. Mitäs siinä vaimona teet? Joko tapaat miestäsi ruohokentän viheriöllä eli aloitat itsekin pelaamisen tai tyydyt tilanteeseen. Molemmissa vaihtoehdossa on puolensa. Tietenkin tilanne voi olla myös toisin päin; Rouva lähtee heiluttamaan mailaa ja mies jää omilleen.

GolfKotigolf

No, meillä ei golfata. Emme muutenkaan ole kovin urheilullisia tai moniharrastuksellisia ihmisiä. Lukeminen, musiikki, ruuanlaitto, ystävät ja mitänoitamuitasittenonkaan. Harrastuksemme viittaavat sohvaperunakulttuuriin. Olen kyllä yrittänyt urheilla. Saatan aloittaa urheiluharrastuksen, jonka sitten joudun lopettamaan ylirasituskipujen vuoksi. Kun aina pitää liioitella. Jos aloitan, niin sitten kunnolla. 7- minuutin-tehotreeni- harjoitusohjelmaa tein viikon. En tietenkään ehtinyt lukea ohjeita ja aloittaa aloittelijoille tarkoitetusta ohjelmasta. Oli kamala kiire aloittaa treenit. Heti.

Viikon kuluttua en enää pystynyt nostamaan kättäni ja niskasärky vei yöunet. Jos taas kerran haluan lisää lihasta ja voimaa hauikseeni, teen harjoitukset aamuin illoin. Toistoja ja painoja aina hieman lisäten. Mitä siitä seuraa ? Yleensä joko golfarin- tai tenniskyynärpää. Ainakin kuullostaa urheilulliselta.

Power Plate on minua varten. Sen kanssa olen oppinut elämään hyvässä yhteistyössä. Kun taas innostun aloittamaan kehonrakennuksen, teen yleensä pari kuukautta ahkerasti. Ja koska olen itsekin käynyt Power Platen ohjaajakoulutuksen, tiedän liioittelun vaarat. Eli, jos minulle todella pystytään perustelemaan vaarat ja edut, sitten uskon ja toimin asianmukaisella tavalla. Ja minulla on kone kellarissa, muuten taitaisi tuokin harrastus jäädä. Kodissamme on portaita, makuuhuoneisiin ja kellariin. Niiden edestakainen juoksentelu käy myös urheilusta. Olen sitäkin kokeillut. Siis urheilumielessä. Jossain sadan rappusen kohdalla rupesi huimaamaan. Olin tehnyt aina ylä- ja alapäissä niin nopeat käännökset, että pää ei meinannut kestää. Onneksi lopetin senkin, ennen kuin kävi pahemmin.

Niin, se uusi harrastukseni. Kirjoittaminen. Se vie täysin omiin maailmoihin. Villakoirista viis, tiskit eivät löydä astianpesukoneeseen eivätkä pyykit pesuun. Ruuan laitan, jos ehdin ja silloinkin jotain mahdollisimman yksinkertaista. Ja ensimmäisen kerran elämässäni ajattelen, että olisi kiva, jos mies tekisi vielä hieman enemmän ylitöitä.

Nukkekotikeittiö2Kuva lavastettu. Oikeaa keittiötä ei todellakaan voi kuvata.

Jos minulla on ajatus kesken, en vain voi nousta koneelta ja vaikka laittaa hellaa pienemmälle. Ei kai se ruoka vielä pohjaan pala ? No, kyllä se aika nopeasti palaa… Nyt ymmärän miestänikin paremmin. Jos hänellä on joku isompi projekti menossa, eivät ne ongelmat vielä kotiin tultua ole löytäneet vastausta. Ei siinä silloin taida jaksaa heti saman tien keskustella henkevästi.

Nyt hieman vasemman käden sormissa kihelmöi ja oikealla puolella tuntuu olkapää. Tässäkö niitä urheiluvammoja taas on ?

Tämmöistä. Tavoitteenani on kirjoittaa viikoittain kahdella kielellä ja samalla yrittää hoitaa parisuhdetta. Jos en nyt sitten saa rasitusvammaa. Jommasta kummasta.

Urheilullisin terveisin

tosimummo

4 vastausta artikkeliin “Uusi intohimo”

  1. Ajatuksia ja uusia tuulia tuntuu riittävän !!! Kiitos hauskoista mietteistäsi, usein löydän niistä toden totta itseni! Onko nämä tällaisia universaaleja naisten ongelmia?
    Odotan innolla jo seuraavaa kirjoitustasi!
    Terveisin Tarja

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s