Let’s talk about sex.

No nyt mummo puhuu seksistä. Aha.
Kuulostaa hieman «No go»-jutulta. Mitä mummolla olisi siihen sanottavaa? Ei kai mummon nuoruudessa…?

Sex auf Felswand Freihand nach Elizabete Buco Ostten Brasiliens. 15000 Jahre alt
Vapaasti piirretty vanhasta kalliomaalauksesta.

No nyt mummo puhuu seksistä. Aha.

Kuulostaa hieman «No go»-jutulta. Mitä mummolla olisi siihen sanottavaa? Ei kai mummon nuoruudessa…? Minun mummoni , synt. 1895 puhui myös aiheesta. Mummoni kielsi minua menemästä poikien kanssa «porttikonkeloihin».  Enempää siitä ei puhuttu. Olisin kyllä varmasti mielelläni kuullut enemmänkin. «Siitä». Kun mietin blogilleni nimeä, googlasin  ja olin saman tien eroottisilla sivuilla. Ai ei mummoon liity erotiikkaa? No, se oli lähinnä pornograafista esitystä. Oikein fotorealismia. Mummoikäinen olikin eroottinen.

Olen joskus vanhempia ihmisiä katsellessani miettinyt, että onkohan noilla vielä «sellaista» kanssakäymistä? Kun kerran tajusin, että nainen, jonka seksuaalisuutta juuri olin miettinyt, olikin juuri sitä kuuluisaa 68- sukupolvea. Taisi tuo sukupolvi kokeilla kaikenlaista oikein olan takaa.

Vapaa seksi aikoinaan oli varmasti miehille kuin rautakauppaan meno. Sehän on miehille niin ekstaattinen paikka. Ihania nauloja! 2-tuumaisia ruuveja! Mikä vasara! Moni nainen nautti varmasti 60-luvulla itsekin, mutta kyllähän se oli miehinen maailma. Sekin. Siskomme ovat silittäneet meille tietä, nyt on vapaus myös sanoa Ei. Teoriassa.

Kävimme taannoin ystävättärien kanssa eroottisten lelujen kaupassa. No, ei se ihan samanlaista ollut, kuin jos menen ostamaan uutta meikkivoidetta tai kynsilakkaa. Jos ostan meikkevoiteen, voimme puhua koostumuksesta, väristä ja käyttötarkoituksesta samalla tasolla myyjän kanssa. Mutta keskustelepa vakavalla naamalla motorisoiduista silikonileluista aivan kuin olisit asiantuntija. Tämä minun täytyy nyt suputtaa: Yhdessä katselemassani väkertimessä oli ohjelma. Väkerrin olisi pitänyt ensin ladata tietokoneella. Sitten, ja tämä minusta oli kummallisinta, alkoi ohjelma pyöriä. Tässä olisit kuin elokuvissa. Ohjelma pyörii kuten se on ohjelmoitu. Ehkä välissä on mainoskatkoksia? Mietimme myöhemmin ystävättärieni kanssa, että mihin tässä ollaan menossa, jos kone ohjaa seksuaalista nautintoa. Tuollaiset tekniset väpättimet taitavat olla miesten keksimiä. Tekniikka ei ole minun alaani. Meillä toimivat kaikki keittiövempaimetkin lihamyllystä käsivatkaimeen käsipelein, ähm. Olemme luomuperhe.

Vuosia sitten ostin eräälle ystävättärelleni, jonka mies on paljon matkoilla, moottorilla käyvän lelun. Tämä oli sellainen vanhanaikainen kone, jossa oli vain «On» ja «Off». Jokin aika sitten puhuimme asiasta ja hän kertoi, että se oli paras lahja, minkä hän on koskaan saanut. Muun muassa tästä syystä halusinkin ottaa asian puheeksi. Että voisimme keskustella «näiden» kauppojen tarjonnasta samoin kuin päivittäiskauppojen tarjouksista. Tämä taitaa olla yksi niistä asioista, jotka erottavat nykynuoret meistä hieman kypsemmistä. Jos olet kasvanut porttikonkelo-aikoina, niin omassa asenteessa on paljon ajateltavaa ja muutettavaa. Sukupolvien kuilu? Oi voi.

Kamasutra
Jokanaisen niksikirja

Joku aika sitten kysyttiin päivälehdessämme eräässä artikkelissa tunnetulta naistoimittajalta 10 kysymystä. Yksi kysymyksistä kuului: Missä tilanteessa olisit mieluummin mies? «En koskaan. Mutta haluaisin joskus uteliaisuudesta kokea seksiä miehenä. Se ei voi olla erityisen vaikeaa.» Kyllä minua nauratti. Myöhemmin kuin mietin asiaa enemmin, ajattelin, että miehillähän se vasta vaikeaa onkin. Jos siis ajattelevat muitakin kuin itseään.

Minusta mieheni on hyvin seksikäs. Ja hänestä minä olen seksikäs. Onneksi minulla on viisaita ystävättäriä. Ystävättäreni Kipa sanoi kerran, että laita valoa himmeämmäksi. Ja minä laitoin.

Muuta ei tarvittu. Kannattaa kokeilla.

Terveisin

Mummo, tällä kertaa hämärästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s